Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

VIND ER NIKS VAN

Weer thuis na een week weggeweest.

Rust
Buiten, met een mok koffie in de ochtendzon, genietend van de rust, zit ik te mediteren, Bijbelwoorden te overpeinzen. 2 Tim. 2: 1, over het gesterkt worden in de genade die in Christus Jezus is. In de onzekerheid en wisselvalligheid van het leven is er elke ochtend behoefte om kracht en stabiliteit te zoeken en te vinden bij Hem.

Spel
Plotseling word ik opgeschrikt door een enorm kabaal achter me. Wat is dat? Is dat in mijn tuin? Bij de buren? Niks te zien. Ik lees verder… Weer dat lawaai… Ah, daar komt kater Teddy uit het bloemenperk tevoorschijn gesprongen. In zijn bek? Een springlevende muis! Weg rust en stilte. Nou ja, MIJN rust en stilte. Want Teddy is in zijn element, voelt zich vrij om te spelen. Hij laat het muisje los, loopt een eindje weg, wacht rustig, springt er weer op af, geeft het een tikje met zijn poot, kijkt hoe het beestje wegspringt, rent er achteraan. Prachtig om te zien hoe hij opgaat in zijn spel. Spel kent geen tijd. Ik geniet van dit moment. Zo puur, die natuur.

Vind er niks van
Oei, mag dat wel? Het is toch zielig voor die muis? En, kan ik dit wel posten? Wie weet vindt iemand het walgelijk, van zó iets genieten? Voor je het weet buitelen in je hoofd de meningen en oordelen over elkaar heen. Ja, vind er niks van. Zo is het leven. Het ene moment is er rust en stilte, het volgende staat bol van onzekerheid en wisselvalligheid. In het klein, in het groot. Kan het, mag het? Twee kanten van één medaille.

Gelukkig
Dit muisje heeft het overleefd.
En Teddy? Ligt voldaan na te genieten aan mijn voeten.

Mis nooit een verhaal

En ontvang een mail als er een nieuw verhaal online staat

Nog meer verhalen...

IMG-20240622-WA00041
terug kijken en verder gaan

Wat was doet mee in wie ik ben en hoe ik leef vandaag

20240616_213812
wolkenluchten

Gedachten zijn als wolken, ze komen en ze gaan