Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Lezing

Lezing

Verbinding ontstaat wanneer...

wij er de rust voor nemen

Voel jij de behoefte om op ontdekkingsreis te gaan naar je kern? Even uit de drukte van je gezin, werk, taken als vrijwilliger of mantelzorger… Om samen met andere vrouwen stil te staan, te verdiepen en bij jezelf naar binnen te kijken. We nemen de tijd zodat jij toegerust en met een verfrissende blik weer terug de maatschappij in kan.

Als we theoretische onderbouwing door psychologische inzichten en Bijbelse uitgangspunten met elkaar verbinden komen we tot inzichten. We bespreken actuele thema’s die ons raken: soms is het een ‘feest van herkenning’. We nemen letterlijk de tijd en ruimte om stil te staan bij jezelf. 

Wat kan je verwachten?

Samen met vrouwen van de kerk of een andere groep staan we stil bij een actueel onderwerp. Bijvoorbeeld het thema:

Maar dit is helemaal in te vullen naar jullie wens.

Bij elke lezing gaan we bij onszelf naar binnen kijken: door vragen, korte opdrachten, oefeningen met jezelf en met elkaar. Wij werken anders dan anders: we gaan eerst aan de slag met het ontdekken, dan volgt de theorie als toelichting.

Ons denken en ons gevoel vertellen ons eigenlijk altijd waar we mee zitten en wat onze behoeften zijn. Als we terugkeren naar de kern, kom jij ook dichter bij jezelf te staan. De ontdekkingen die je hierin doet, maken we vervolgens praktisch en duidelijk met de theorie.

Welk moment past bij jullie groep? Een ochtend, middag, of avond?
De lezing uitbreiden naar een dagvullend programma met een lunch, wandeling of creatieve activiteit? Ook dat is mogelijk. 

Marian Houtman Lezing voor christelijke vrouwen
Terug in de tijd
Vrouw | 51 jaar
Had ik dit maar gehoord toen ik 20 was. Dat zou me veel chaos in mijn hoofd, depressieve gevoelens en teveel van mezelf vragen hebben bespaard. Ik heb veel te lang in mijn eentje lopen tobben voor ik hulp durfde te zoeken. Stil staan bij jezelf, daar gaat het echt om. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ‘Wacht daar niet te lang mee. Stil staan bij jezelf is zo belangrijk. Het geeft echt helderheid.’
Stilstand Brengt Helderheid Marian Houtman
Stilstand brengt helderheid
Vrouw | 43 jaar
Stilstand geeft rust en ook tijd om 'gevoed' te worden. Het is ontzettend nodig om regelmatig de balans op te maken. Dat geeft helderheid over mezelf, mijn binnenwereld, mijn wandel met God en hoe ik mij verhoud tot wat er om mij heen gebeurt. Dat geeft mij de ruimte om te 'zien': Hoe is het met de ander? Wat kan ik voor die ander doen? Of om soms niét iets te doen, omdat ik mijn eigen grenzen zie.
De kleine dingen in de lezing Marian Houtman
De kleine dingen
Vrouw | 27 jaar
Het viel me direct op dat het niet echt een 'lezing' was, maar dat Marian steeds in gesprek blijft met de groep. Ze zorgt ervoor dat je steeds zelf blijft nadenken. Iedereen is daardoor erg betrokken. Ze had een hele treffende gedachte: We denken soms heel groot over dingen doen in Gods Koninkrijk en dan zien we de 'kleine dingen vaak over het hoofd'. Marian bracht het allemaal heel dichtbij.

Terug naar evenwicht met de lezing:

Druk met 'zijn' - Wie ben ik?

Vrouwen die dicht bij de Bijbel willen leven en serieus bezig zijn met de Bijbelse opdracht ‘God liefhebben boven alles en de naaste liefhebben als jezelf’ kunnen daar zo druk mee zijn dat ze het gevoel krijgen zichzelf voorbij te lopen.  

Misschien vraag jij het je ook af: hoe doe je dat nou concreet? Hoe geef je de Heere de hoogste plaats in je leven? En hoe ben je dienstbaar in je relaties zonder opgebrand te raken? En kan je trouwens wel tijd voor jezelf nemen om leuke dingen te doen zonder je schuldig te voelen?

Deze lezing begint met tijd en ruimte nemen om stil te staan. Dat geeft helderheid. Aan de hand van korte opdrachten en theorie ga je ontdekken waardoor het komt dat je deze vragen hebt. Wie ben jij, hoe neem je jezelf serieus en wat heb jij nodig om in balans te komen met jezelf, met God en in je relaties? Wat is jouw genoeg?

Een vervolg geven aan de lezing Druk met ‘zijn’ – Wie ben ik?
Dat kan met de volgende lezing:

Waar het om draait -
Kies ik de kern?

Het zorgen zit bij veel van ons vrouwen heel diep. Zorgen voor anderen geeft ons een goed gevoel. Juist dat kan een valkuil worden. Dat we ons dreigen leeg te geven, onszelf bijna verliezen in het zorgen voor de ander. Vraag je je wel eens af: ‘Wie dien ik nou echt met mijn zorgen? En, leef ik zo op een verantwoorde manier, of is het meer overleven? Is het werkelijk liefde wat mij drijft? Of is het, als ik eerlijk ben, ten diepste angst?’ Hoe dan ook. ‘De HEERE uw God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf’ is waar het om draait, maar hoe?

Met de lezing Waar het om draait – Kies ik de kern? zetten we een vervolgstap om jezelf, je innerlijk verder te leren kennen. Weten wie je in de kern bent helpt je bij keuzes maken en grenzen stellen die passen bij jouw unieke persoon, zoals jij geschapen bent. Om in een gezonde verbinding te leven met God, met jezelf en met de ander.

 

Je kunt de lezingen boeken:

Tarief

Bij het aanvragen van een lezing bespreken we ook het tarief. Daar is geen vast bedrag op te plakken. In het algemeen hanteer ik de gebruikelijke sprekerstarieven. Voor groepen vanuit kerken doe ik het anders.

Wandelen

Een lezing hoeft niet statisch te zijn. Juist door te wandelen creëren we rust en ruimte in ons hoofd om goed bij onszelf stil te staan. Past dit bij jullie groep? Geef dit aan bij de wensen in het formulier.

Creatief

Tijdens de lezing gaan we naar onszelf kijken: wie ben ik? En soms is het een mooie aanvulling om dat ook op een creatieve manier te doen. Vraag naar de mogelijkheden.

Lezing aanvragen of wil je informatie?

Vul het formulier in

Lezing aanvragen of wil je informatie?

Vul het formulier in

Lezing (aan)vraag

Vul het formulier in