Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Persoonlijke ontwikkeling met Marian Houtman
Klompenpad hei

Missie

Individuele coaching met Marian Houtman

Missie

wortelen, groeien en bloeien

Zoektocht naar evenwicht

Het leven zie ik als een proces van wortelen, groeien en bloeien. Dit houdt nooit op, het is een steeds terugkerend proces van zoeken en vinden. Onze omstandigheden en situaties veranderen voortdurend en daardoor staan we continu voor nieuwe uitdagingen: 

In studie, relatie, werk, collega’s, kinderen, nieuwe functie, zorgen, maar ook verlies. Onze houvast is vaak dan even weg: de basis van waaruit we alles doen. We dreigen dan soms vast te lopen met onszelf, in onze patronen of in onze relaties. 

We zijn dan op zoek naar evenwicht: Hoe zorgen we goed voor onszelf? Hoe maken we ruimte voor God en kan je de ander ook dienen? Laten we weer ons evenwicht vinden door te wortelen om van daaruit weer te groeien en te bloeien.

Stappen in de drieslag

Evenwicht vinden
Een balans in de drieslag – God, jezelf en de ander – zorgt voor verbinding. Het geeft stabiliteit om je weg te kunnen vinden in de hectische tijd waarin wij nu leven. Het is mijn overtuiging dat je dit evenwicht kunt vinden door de ontdekkingstocht aan te gaan naar de kern van wie je bent.

Wortelen
God geeft ons beelden in de natuur waar we ons leven aan kunnen spiegelen. Kijk bijvoorbeeld naar het groeiproces van de bomen en de planten. Ons leven is te vergelijken met zo’n proces van eerst wortelen, en van daaruit groeien en bloeien.

De wortels zijn de basis, het is het antwoord op de vraag: Wie ben ik? Het proces van wortelen gaat heel geleidelijk: het laat ons stilstaan. Dit brengt helderheid en inzicht. Jezelf goed leren kennen is de essentie om te kunnen zijn zoals je door God geschapen bent: je talenten, maar ook je kwetsbaarheden. Je lichaam en je gevoel. Je behoeften en verlangens.

Maar deze wortels hebben voeding nodig om sterk te worden. Voor jou is het de uitdaging om te ontdekken wat jouw persoonlijke bronnen zijn. Zodat jij voeding krijgt, sterker wordt en oplaadt.

Hoe dieper je wortels zijn, des te steviger is je basis.

Groeien
Voldoende en juiste voeding zorgt voor sterke wortels. Vanuit de wortels ontstaat groeikracht. Zo werkt het bij de bomen en planten in de natuur.  Bij mensen in feite net zo. Als je groeit ga je fysiek en mentaal sterker in je schoenen staan. Je wordt zichtbaar als uniek mens, als schepsel van God.

Bloeien
En zo ga je bloeien. In liefde leven en in vertrouwen zijn wie je bent. Leven in vrede en vreugde met jezelf, met God en met de ander. Zo kom je tot je recht zoals God jouw leven heeft bedoeld.

Herhaling
Leven door wortelen, groeien en bloeien is een zichzelf herhalend proces. De wisselingen, de stormen en de seizoenen van je leven maken dat je telkens opnieuw op zoek gaat naar evenwicht in de drieslag van jezelf, God en de ander. 

Als je daar bij stil wilt staan,
kan ik dan in deze zoektocht iets
voor jou betekenen?