Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Vertragen(1)

Daar is tie!
Toen ik nog op het Hoornbeeck werkte, mijn gezin verzorgde, ondertussen studies deed, gezinsuitjes, familiedagen en evenementen organiseerde, tijdens het eten koken mijn mails beantwoordde, door de sterke geur uit de pannen in de realiteit werd geroepen…
In die tijd vond ik vakantie best lastig. Zoiets van, goed raad weten met het ‘aan’ knopje, en het ‘uit’ knopje? Geen idee!

Rennen
Echt iets van onze tijd. Vooral doorgaan, nog niet klaar, op naar het volgende, graag wat sneller en meer. Jagen en rennen. En als je niet meedoet, lig je eruit. Begrijp me goed, er is niks mis met hard werken. Soms zit je in een situatie of levensfase, die dat vraagt. De vraag is meer: HOE doe je het? Of, WAAROM? Of, kan het ANDERS?
Met andere woorden: Hoe is het met je? Hoe leef je? In het HIER en NU? In het DAAR en STRAKS? Probeer je met zo te leven het TOEN uit de weg te blijven? Ben je meer op de loop voor het NU?
Zeg het maar..
Niets menselijks is ons vreemd.

Vertragen
Oei, en nu die slakken.
Weet jij een groter contrast?
In alle eerlijkheid, bij het vangen van die mormels heb ik lopen peinzen wat toch het nut van die beestjes is. Ze vreten alles kaal, zo glibberig, het slijm krijg je met moeite van je handen gewassen.
Voor een antwoord niet gelijk meneer Google (die overal wat op weet) erbij gehaald. Wat is het nut? Gewoon, voor mij, hier en nu!? Sta stil, ga op je knieën, kijk, zonder oordeel vooral! Wat valt er te ontdekken?
Wat ik dan zie: zachtheid, glans, soepel zoals hij zich in een golvende beweging geruisloos voortbeweegt, met voelsprieten als sensors. Is het balans, harmonie, rust? Dat spreekt me eigenlijk wel aan.

Ha, ik ben nog niet klaar met die slakken.

Wordt vervolgd!
In een slakkengangetje graag..

Mis nooit een verhaal

En ontvang een mail als er een nieuw verhaal online staat

Nog meer verhalen...

20230627_161525
jezelf stilzetten

stop, hou op, onthaast, vertraag.. Doe één ding tegelijk

20230620_1811071
het is goed, het is genoeg

blijkbaar is het nu het moment om 't te ontdekken