Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

KOSTBAAR

Heb jij dat ook? Zulke contacten?

Met een vriendin, een zus, een collega, of..
Bij wie je merkt, ik hoef me niet anders voor te doen, niet groter of sterker. Ik hoef me ook niet te verdedigen, goed te praten, of uit te leggen.

Verhaal
Je kan je verhaal doen. Zonder dat die ander er iets van vindt, van jóu iets vindt. Zij niet. En jij niet. Het maakt niet uit. Alles mag er zijn. Zonder oordeel. Je kan allebei jezelf zijn!

Vriendin
Een vriendin bijvoorbeeld, met wie je zo heerlijk kan lummelen. Samen op de bank hangen, samen stil zijn, samen niks doen. Het is oké! Dat is samen genieten.
Die zelfde vriendin, die jou goed kan spiegelen, het laat schuren, je in liefde opscherpen.
Met wijsheden als ‘Vrede gaat dieper dan enthousiasme hè?’ Of, ‘Is het je dat waard, alles zo perfect, en daarna dagen bij moeten komen?’ Of na een heftig life event ‘Gun jezelf 5 jaar hersteltijd!’ AU! De woorden blijven wel hangen..

Of
Een andere vriendin, met wie het contact een feest van herkenning is. Je begrijpt elkaar, vult elkaar aan in jullie gezamenlijke ontdekkingstocht door het leven. Ernst en humor wisselen elkaar af. Je deelt nieuwe vondsten en inzichten. Deze bijvoorbeeld ‘We moeten in het leven soms onze eigen slingers ophangen hè?!’ Geweldig!

Zus
Of die zus, met wie je door de jaren heen er beurtelings voor elkaar mag zijn. Die luistert, en luistert, en luistert.. En liefdevol zegt: ‘Ik snap je. Dat voel ik ook!’ Dan is het vol, genoeg.

Ontmoeten
En, als je elkaar dan ook nog ontmoet in de rijkdom van de woorden van God. Dan is de vreugde compleet!

Dat alles geeft verbinding. Wederkerigheid in gelijkwaardigheid. Vreugde, pijn, verdriet, schaamte, leerpunten, en wat al meer. Het is goed. Goed wat er is, wie we zijn. Dat is verbinding, met jezelf, met de ander, met God.

Oase
Zo’n ontmoeting is een oase! Even bijtanken bij en met elkaar. Met nieuwe energie en nieuwe moed alles weer oppakken en je levensreis verdergaan.

ZO KOSTBAAR

Volg mij op social media

Mis nooit een verhaal

En ontvang een mail als er een nieuw verhaal online staat

Nog meer verhalen...

20220408_125917
jarig

Verjaardag vieren, kiezen voor een manier die past.

20230219_120652
kleurrijk

Voorbij dat alles je laten zien met wat er is..