Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

Persoonlijke groei voor christelijke vrouwen

VERTRAGEN(2)

Hoe ziet dat eruit, leven in een slakkengangetje?

Pas op!
Niet gelijk denken ‘hoe het hoort’ of ‘hoe het zou moeten’. Niet invullen voor elkaar, of je spiegelen aan hoe een ander het doet. Waar de één zich prettig bij voelt, is voor de ander totaal niet oké. Klopt, zo verschillend zijn we. Hoe prachtig is dat!

Leeg?
Heb je zin om te ontdekken? Hoe vertragen bij jou werkt?
Bij nieuwe dingen altijd klein beginnen. Dus neem bijv. de berichten op de sociale media.
Wat doe jij? Hoe lees je? Léés je trouwens? Of gaat het zo: nieuwsgierig, scan, snel, flits, scrol, volgende bericht…? Zoiets als een snelle snack die niet verzadigt? Op naar een volgende snack? Je hongergevoel, de leegte blijft. Soms betrap ik me op dit gedrag. En jij?

Hoe?
Hoe stap je uit zo’n patroon? Ga vertragen! Hoe je dat doet?
Neem dít schrijfsel, zo je wilt.
Lees zo’n stukje nog eens. En nog eens, en nóg eens… Herhalen, stilstaan, aandacht. Huh, wat stáát daar nou? Een schijnwerper er op richten: Wat staat er precies? Wat staat er nou echt? De woorden van alle kanten bekijken, wegen, proeven, op je in laten werken, als het ware laten zakken, van je hoofd naar je hart. Voel wat er in je binnenste gebeurt. Laat het bij je binnen komen.
Wat er dan gebeurt?
De deur van je hart, je zachte deel, gaat open. Je gaat het voelen. Sta daar eens bij stil. Welk gevoel, emotie laat zich aan je zien? Een gevoel is niet bedoeld om erin te blijven hangen, maar het is een wegwijzer, het zegt iets. Wat wil de emotie over die woorden aan je vertellen?
Gevoelens komen naar je toe, omdat ze ergens aandacht voor vragen. Wat is je behoefte als je dit leest? Hoe kun je daar aandacht aan geven?

Raar?
Denk je nu, dit is echt raar!? Bedoel je ongewoon, niet gewend? Ieder mens heeft een binnenwereld gevuld met gevoelens en emoties. Ze geven het leven kleur, diepte. We dragen deze schat vanaf onze geboorte met ons mee.

Het voorbeeld ging over vertragen om woorden bij je binnen te laten komen. Bij wat je beleeft, dingen die je meemaakt werkt het net zo.Nieuw voor je, dat vertragen? Probeer eens.. er gaat een wereld voor je open.

Vakantietijd.
Ga je weg, of blijf je thuis?

Een reis naar binnen kan overal!

Mis nooit een verhaal

En ontvang een mail als er een nieuw verhaal online staat

Nog meer verhalen...

Screenshot_20230927-201339_Instagram
gedicht

elkaar in beweging brengen, wegwijzer zijn op onze pelgrimsreis

20230926_1516531
verrijkend

Je enthousiasme afstemmen op hoe je lichaam reageert.